دیجیتال مارکتینگ به سبک حرفه ای | مستر وب سئو

ربات گوگل

ربات گوگل یا این که گوگل بات ( Googlebot )

گوگل هر روزه جايگاه بیش تر از یکسری میلیون ورقه در وب سایت را جا به جا می نماید و تمام صفحه های تشکیل‌شده را بررسی می‌نماید . به طور کلی دو گونه ربات در گوگل موجود هست .

مدل نخستین که با اسم Googlebot شناخته میگردند و نوع دوم تعدادی هوش تصنعی و مصنوعی قراردارد که به گوگل یاری میکند تا تقسیم و درجه بندی سایت‌ها , آشنایی سئوکارهای کلاه سیاه و… را شناسایی نماید .

این هوش تصنعی و مصنوعی به الگوریتم‌های گوگل هم دارای اسم و رسم است .

گوگل از تعداد متعددی رایانه برای ارسال ربات هایش به وبسایت ها و جستجو آن‌ها به کارگیری می‌نماید .

روش فعالیت کردن گوگل بات بدین صورت میباشد که همگی داده ها یک ورقه مثل کدها , تصاویر و جاوا اسکریپت را گردآوری مینماید و در شرایطی‌که لینک‌هایی در آن وجود داشته باشد به بررسی آن ها پرداخته و در غایت دیتاهایی را که گردآوری نموده است را به سرور گوگل ارسال می نماید .

در واقع این ربات گوگل است که شرایط سئو آن پیج و offpage تارنما شمارا معلوم و به اطلاع گوگل می‌رساند و در واقع تنزل و یا این که ارتقا جايگاه وبسایت شما در الکسا بر مبنای گزارشات ربات گوگل , صورت می‌گیرد .

از نقشه ساخت وب سایت اطلاعات و صفحه ها نو را پیدا کرده و به ایندکس کردن آن صفحه ها می پردازد

در واقع گوگل بات با به کار گیری از نقشه ساخت سایت و لینک‌های داخلی صفحه ها متبوع را بررسی می نماید و در نتیجه ها گوگل نمایش می دهد .

ربات گوگل چه کارهای انجام می دهند؟

کراول: خزیدن یا کراول کردن مخصوص زمانی است که ربات‌های گوگل برای بررسی صفحات جدید سایت شما به آن مراجعه می‌کنند

ایندکس: این مرحله بعد از خزیدن ربات در سایت شما صورت می‌گیرد. در واقع می‌توان گفت بعد از بررسی صفحات سایت شما توسط ربات، ربات‌ آن‌ها را در دیتابیس گوگل ذخیره می‌کند.

رتبه بندی: این مرحله زمانی صورت می‌گیرد که صفحات ایندکس شده شما، توسط الگوریتم‌های گوگل مورد بررسی قرار گرفته است و در نتایج جستجو رتبه بندی می‌شود. البته این رتبه بندی به صورت دائم نیست و نسب به شرایط خودتان و رقبای شما این ربته تغییر می‌کند.

پکیج اقتصادی سئو کامل داخلی

مهم‌ترین ربات‌های گوگل:

ربات های گوگل

Googlebot desktop :

ربات گوگل دسکتاپ وظیفه دارد صفحات رایانه‌ای سایت را بررسی و ایندکس کند. منظور از ایندکس کردن همان ذخیره صفحات سایت شما در دیتابیس گوگل می‌باشد. و بعد از ایندکس شدن نوبت رتبه بندی آن صفحه می‌رسد. اما منظور از صفحات رایانه‌ای، همان نسخه سایتتان است که در رایانه کاربرتان نمایش داده می‌شود.

Googlebot mobile:

این ربات هم مانند ربات بالا است. تفاوت آن این است که ربات گوگل موبایل، صفحات سایت شما را در نسخه‌های موبایل مورد بررسی قرار می‌هد و آن‌ها را ایندکس می‌کند.

Googlebot Video:

همه ویدیوهایی که در بستر اینترنت منتشر می‌شوند، از یوتوب تا آپارات، همگی توسط این ربات بررسی و ایندکس می‌شوند.

Googlebot Images:

همه عکس‌های موجود در اینترنت، توسط این ربات بررسی و ایندکس می‌شود.

به غیر از این چهار ربات، ربات‌هایی مانند ربات اخبار گوگل که وظیفه آن ایندکس کردن اخبار است، ربات تبلیغات گوگل که وظیفه آن بررسی صفحاتی است که قصد تبلیغات را دارند و … نیز وجود دارد.

Googlebot News :

وظیفه این ربات بررسی سایت های خبری است .

AdsBot :

این ربات سایت های تبلیغاتی و لینک تبلیغاتی را بررسی می کند .

AMP چیست

عوامل شناسایی بهتر وب سایت توسط ربات های گوگل

مطالب و محتوا:

مطالب و محتوای سایت خود را به روز و جدید درج کنید و گوگل بعد از شناسایی به بررسی تکراری و کپی نبودن مطالب میپردازد .

نام دامنه:

انتخاب نام دامنه در شناسایی لینک توسط ربات گوگل تاثیر زیادی دارد و دامنه هایی که نام انها با کلمه کلیدی اصلی سایت مشترک است به راحتی قابل شناسایی می باشد. نکات مهم در ثبت دامنه و رعایت این نکات رباتهای گوگل را در شناسایی سایت شما کمک قابل توجهی میکند .

Txt :

این فایل برای ایجاد تگ های Nofollow و Noindex و مواردی از این دست می باشد که به گوگل بات می گوید کدام صفحات نباید خوانده و ایندکس شوند.

نقشه سایت:

نقشه سایت یک عامل کلیدی در مکانیزم گوگل بات است و تقریبا تمام صفحاتی که در سایت مپ حضور دارند توسط گوگل بات شناسایی می شوند و اگر نقشه ی سایت بهینه سازی شده و داینامیک نباشد ممکن است ربات گوگل برخی صفحات شما را ایندکس نکند.

سرعت سایت:

باید سرعت سایت خود را چک کنید و اگر مشکلی در این زمینه دارید برطرف کنید.

ساختار نشانه گذاری:

اضافه کردن یک داده ساختاری نظیر Schema می تواند محتوای وبسایت و صفحات شما را برای گوگل بات خواناتر کند و دسترسی به آن را راحت تر کند و صفحات تکی را پیدا کند.

بارگذاری جاوااسکریپت:

صفحات HTML استاتیک عموما رتبه ی بهتری کسب می کنند و جاوااسکریپت نیز به وبسایت ها یک تجربه ی کاربری خلاقانه می دهد و در سال 2018 گوگل در الگوریتم های خود بهبود کدهای جاوااسکریپت را نیز لحاظ کرده است.

تصاویر:

بهینه سازی تصاویر با تگ ها و توضیحات مناسب و کاهش حجم آن ها باعث می شود گوگل بات بتواند به راحتی تصاویر شما را شناسایی کند و در جستجوی تصاویر نمایش دهد.

بک لینک ها:

برای اینکه بتوانید اعتماد گوگل را جذب کنید باید سعی کنید بک لینک های زیادی را از سایتهای معتبر دریافت کنید با این روش گوگل بعد از شناسایی متوجه میشود که سایت شما سایتی آپدیت و معتبری میباشد .

لینکهای خراب:

لینکهای شکسته و خراب سایت خود را که کاربران را با خطا مواجه می کند حذف کنید .

متاتگ ها:

متاتگ هایی برای سایت خود انتخاب کنید که غیر رقابتی باشد.

اشتراک بگذارید :

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب دیگر

آموزش سئو

آموزش سئو برای مبتدیان – نحوه عملکرد موتور های جستجو

در این آموزش سئو مبتدی، به معرفی نحوه عملکرد موتورهای جستجو می پردازیم و مفاهیم کراول گوگل، ایندکس صفحات در گوگل و مفهوم رتبه بندی در موتور جستجو را برای شما عزیزان مطرح میکنیم. پیشنهاد میکنیم در صورتی که با مفاهیم سئو سایت آشنایی ندارید، حتما این مقالات را بخوانید: آموزش سئو برای مبتدیان – …

سئو خارجی چیست
سئو سایت

سئو خارجی چیست

منظور از سئو خارجی چیست و چرا مهم‌ترین نوع سئو است. تولیدکنندگان محتوا که محتوای سایت را توسعه می دهد، هیچ شناختی از سئو ندارد