SEO چیست؟
بیش از ۱۴ سال قبل یعنی در سال ۲۰۰۴، علمی به نام سئو (SEO) در جهان شکل گرفت و مدیران وبسایتها متوجه شدند که میتوانند با رعایت یک سری اصول و قوانین مشخص، وبسایت خود را در کلمات کلیدی مختلف به رتبههای اول نتایج جستجوی گوگل برسانند.
سئو تلفظ واژه « SEO » که مخفف عبارت انگلیسی « Search Engine Optimization » است و به معنی “بهینه سازی موتورهای جستجو” و مفهوم “عملیات و فرایندهای بهینه سازی صفحات وب به منظور ایندکس مناسب آنها و کسب رتبه بهتر در موتورهای جستجوی وب” (همچون گوگل، بینگ، یاهو، آسک) می باشد.
در کشور ما نیز از حدود ۱۰ سال قبل، رفتهرفته برخی وبمسترهای باهوش پی به این موضوع برده و شروع به کسب درآمد از این روش کردند. امروزه شغلی با عنوان مهندس سئو یا متخصص سئو و یا بهطور عامیانهتر سئوکار به وجود آمده است که این افراد به شما کمک میکنند تا بتوانید وبسایتتان را در کلمات کلیدی مرتبط با کسبوکارتان به رتبههای اول نتایج جستجوی گوگل برسانی.
سایت بدون سئو (SEO) مانند یک دوچرخۀ بدون چرخ است. دوچرخه حتی اگر خیلی پیشرفته، زیبا و منحصربفرد هم باشد، تا زمانی که چرخ نداشته باشد نمیتواند حرکت کند و شما را به جایی برساند. سایت نیز همینطور است، تا زمانی که سایت شما سئو نشده باشد، نمیتوانید انتظار جذب مخاطب و مشتریان بالقوه را داشته باشید.فکر میکنم با این مثال تاحدودی به ضرورت سئو پی برده باشید. هر وبمستر یا هر فردی که صاحب یک کسب و کار آنلاین است، باید با سئو آشنایی داشته باشد و آن را برای بهبود کسب و کارش به کار بگیرد.
سئو فرآيند سادهاي نيست که به راحتي پيادهسازي شود زيرا نيازمند دانش زياد، علم پيش زمينهاي و صبر است. موتورهاي جستجو با تغيير مداوم الگوريتمهاي رتبهبندي خود غير قابل پيشبيني هستند؛ بنابراين وظيفه مهندسين سئو بروز نگه داشتن اطلاعات خود در اين زمينه است.
سئو سایت یا بهینه سازی سایت یکی از فعالیت هایی است که توسط سئوکار انجام می شود.
اصلاً چرا سئو سایت اینقدر مهم است؟
- مردم جهان روزانه بین ۶ تا ۷ میلیارد بار از موتورهای جستجو استفاده میکنند .
- هفتاد تا هشتاد درصد جستجوگران، به لینکهایی که به صورت تبلیغ (با پرداخت پول) توسط موتورهای جستجو از جمله گوگل، نمایش داده میشوند، نگاه نمیکنند.
- کسی که از طریق کلیک کردن روی لینک در موتور جستجو وارد فضای آنلاین شما میشود، در مقایسه با کسی که شما برای بازاریابی به سراغ او رفتهاید، برای تبدیل شدن به یک مشتری هزینهی کمتری خواهد داشت.
- جستجو بر روی موبایل طی سالهای اخیر همواره روندی افزایشی داشته و از سال ۲۰۱۵ به بعد، سرچ موبایل از سرچ دسکتاپ بیشتر شده است. همچنین در حال حاضر، سهم دسکتاپ در میان ابزارهای اتصال به اینترنت در سطح جهان کمتر از ۵۰ درصد است.
- در هر ثانیه 63000 جستجو در گوگل انجام میشود.
- 61 درصد از کسب و کارهای دنیا، سئو و بازاریابی محتوا را مهمترین روش بازاریابی خود میدانند.
- به طور متوسط 41 درصد از هزینه های بازاریابی در شرکت های بزرگ در فضای آنلاین خرج میشود.
- 46 درصد از جستجوها در گوگل به کسب و کارهای محلی اشاره دارند.
- نرخ تبدیل به مشتری و هزینه سئو در مقایسه با همه روش های دیگر پایین تر است.
متخصص سئو یا سئوکار کیست؟
سئوکار کسی است که کار سئو را انجام می دهد. کار در زمینه SEO نیازمند مهارتها و قابلیتهای خاصی است. SEO ماهیت فنی دارد، در عین حال که نیازمند کمی روانشناسی و تفکر خلاق است. داشتن زیربنای فنی قوی برای SEO یک ضرورت است و درک نحوه کار وبسایتها، موتورهای جستجو و مرورگرها حیاتی است. از دیدگاه روانشناسی داشتن درک مناسبی از روانشناسی بازاریابی میتواند مفید باشد، تا بدانید که چه چیزی کاربران را جذب یا دفع میکند، و بتوانید لغات کلیدی مناسبی انتخاب کنید و مطالب را به گونهای بنویسید که کاربران وبسایت را درگیر کند. بسیاری بر این باورند که SEO برای افرادی با روحیه رقابتی مناسب است، چرا که هنر بهینه سازی وبسایت مستلزم شکست دادن وبسایتهای رقیب در رتبه بندی جستجو و ترافیک است.
متخصص سئو به کلیه فعالیت هایی که در زمینه بهینه سازی سایت و سئو باید انجام شود احاطه کافی داشته و از الگوریتم های موتورهای جستجوی برتر همچون گوگل، آگاهی کافی دارد تا بتواند با یک استراتژی موثر، صفحه وب منتخب برای عملیات سئو را بر طبق خواست خود در رتبه های بالاتر از رقبا قرار دهد.
سئوکار با انجام SEO بروی سایت می تواند سایت را به رتبه های بالا در نتایج جستجو گوگل برساند تا در معرض دید بیشتری قرار بگیرد و در نتیجه کسب و کار وب سایت را رونق ببخشد.
سئوکار با انجام روش ها و ایده های خاص خود می تواند با جلب اعتماد کاربران و جلب اعتماد موتور جستجوگر گوگل باعث بهبود رتبه سایت شود .
شخص سئو کار موظف می باشد که قوانین مربوط به سئو را به صورت کامل فرا بگیرد و به آنالیز وب سایت و مطالعه در این زمینه بپردازد تا بتواند محبوبیت وب سایت را در موتورهای جست و جو افزایش دهد، این شخص همچنین موظف است که استراتژی های مختلفی را برای وب سایت شما در نظر بگیرد و برنامه های مرتبط با سئو وب سایت شما را در طول یک بازه زمانی مشخص تعیین کند .
وظایف سئوکار
- پیگیری کلمات کلیدی (یستی از کلمات کلیدی را برای تأیید رتبهبندی تهیه کنید.)
- لینکهای مضر را کنار بگذارید.
- سایت خود را از محتوای تکراری پاک کنید.
- برای هر صفحه یک کلمه کلیدی اصلی تعریف کنید.
- عناوین منحصر به فرد و مرتبط را در وب سایت خود ایجاد کنید.
- برای بهینهسازی بهتر مطالب از کلمات کلیدی در عنوانها استفاده کنید.
- آدرس URL را تا حد امکان کوتاه نگه دارید.
- برای ماندن در بالا، مرتباً محتوای رقابتی بنویسید.
- وبلاگ داشته باشید و مطالب هوشمند را مرتباً نوشته و منتشر کنید.
- لینکها را کنترل کنید.
- اطمینان حاصل کنید که سایت شما از نظر موبایل نیز بهینه شده است.
- سرعت بارگذاری سایت را بالا ببرید.
14 مرحله برای تبدیل شدن به یک سئو کار حرفه ای و با تجربه
- بفهمیدموتور جستجو چطور کار می کند؟
- اصول اولیه بازاریابیموتور جستجو (SEM) را درک کنید.
- مفهوم سئورا درک کنید.
- دوره آموزشی را با درایت انتخاب کنید.
- تغییراتدنیای سئو (آپدیت های گوگل) را دنبال کنید.
- با نحوه کارکرد ابزار های سئو آشنا شوید.
- سئو را تمرین کنید؛ سئو تئوری نیست.
- خود را به عنوان یک متخصص دردنیای سئو نشان دهید.
- صبر داشته باشید.
- راهنمایی های متخصصین کار کشته را فراموش نکنید.
- بسیار دقیق به بررسی کلمات کلیدی شما با بررسی رقبا می پردازد
- بسیار به روز است و الگوریتم های روز گوگل را به خوبی می داند و برروی سایت شما پیاده می کند.
- برای سایت شما دلسوزانه زمان می گذارد و خیلی ریزبینانه سایت را رصد میکند